Areca Lutescens (Dypsis) – P17

Plantje.nl

SKU: 9a11edf5eec5 Categorieën: ,

De Dypsis lutescens (Areca goudpalm) is een volle, groene kamerplant met veerachtige bladeren. Deze bladeren sierlijk en nuttig tegelijk. De Dypsis lutescens is namelijk een sterk luchtzuiverende kamerplant. De Dypsis lutescens, ook bekend als Areca goudpalm, heeft het allemaal. Met zijn sierlijke bladeren en volle groei is het een stralende verschijning in de woonkamer. De Areca goudpalm is onderdeel van het Air So Pure-label, wat betekent dat het een sterk luchtzuiverende kamerplant (https://www.plantje.nl/product-categorie/kamerplanten/) is. Zo is de Dypsis lutescens goed in het filteren van allerlei chemische stoffen uit de lucht, zoals benzeen en formaldehyde. Daarnaast helpt deze kamerplant om de luchtvochtigheid op peil te houden; de plant kan grote hoeveelheden water verdampen.
De Areca goudpalm komt van oorsprong uit de tropen van Madagaskar.  Op dit eiland aan de oostkust van Afrika is het klimaat tropisch. Binnenshuis geeft deze kamerplant daarom de voorkeur aan een hoge luchtvochtigheid.
 
Let op! – Zorg voor een hoge luchtvochtigheid door de Areca palm regelmatig te besproeien. Zet de kamerplant bovendien nooit in de buurt van de verwarming! Hier is de luchtvochtigheid namelijk erg laag.
Lichtbehoefte –  Zet de Dypsis lutescens op een zeer lichte plek uit direct zonlicht. Alleen tijdens de winter mag de plant in de volle zon staan.
Water geven -Houd de potgrond altijd vochtig. Dit doe je door de Areca goudpalm regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. Zorg voor een goede afwatering, zodat er geen laagje water in de pot komt te staan.
 
Lees alles over kamerplanten verzorging (https://www.plantje.nl/verzorging/).